joi, 30 august 2012

Imbunatateste-ti capacitatea de memorare!

Dacă te confrunţi tot mai des cu situaţii în care uiţi de la mână până la gură, nu trebuie să intri în panică, susţine medicul Amy Jamieson-Petonic. El spune că stresul, dieta dezechilibrată şi lipsa odihnei sunt doar câţiva dintre factorii responsabil de apariţia acestei probleme.
Specialistul susţine că există o serie de nutrienţi care ajută la îmbunătăţirea capacităţii de memorare, notează Huffington Post. Dr. Jamieson-Petonic a realizat o listă de alimente care te ajută să ai o memorie de elefant.
● Fructele de pădure nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică, dacă vă confruntaţi cu probleme de memorare. Medicul spune că aceste fructe conţin un antioxidant care îmbunătăţeşte performanţele creierului. În plus, un studiu realizat a demonstrat că fructele de pădure au reuşit să îmbunătăţească capacitatea de memorare chiar şi în rândul persoanelor vârstnice.
● Migdalele reprezintă hrana ideală pentru creier. Medicii spun că aceste fructe conţin o componentă proteică care stimulează producţia unei substanţe în organism responsabilă cu capacitatea de memorare.
● Ciocolata neagră, care are un conţinut de cacao de 70%, nu ar trebui să lipsească din dieta persoanelor care uită diferite lucruri. Aceasta este bogată în flavonoizi, antioxidanţi indispensabili creierului.
● Uleiul de măsline conţine o substanţă chimică care ajută creierul să reţină mesajele care ajung la el. Pentru a ne îmbunătăţi capacitatea de memorare, dr. Jamieson-Petonic recomandă ca acest tip de ulei să fie introdus în dieta zilnică, mai ales că are un conţinut ridicat de acizi graşi Omega 3.
● Ceaiul verde se află şi el pe lista alimentelor care te ajută să ai o memorie buna. Studiile din domeniu au domeniu au demonstrat că acest tip de ceai previne pierderile de memorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu