joi, 7 iulie 2016

,,Povesti'' din spitalele romanesti

  Fiecare dintre noi (sau cei dragi noua) la un moment dat in viata are probleme de sanatate si este nevoit sa se interneze intr-un spital... V-ati intrebat vreodata cam cat costa hrana care ne este oferita in fiecare zi de spitalizare?
  In urma cu o saptamana am fost nevoita sa ma internez pentru cateva zile intr-un spital din Bucuresti, unde de altfel ma tratez de noua ani si nu mi-a venit sa cred ce mancare se da bolnavilor.
Un afis plasat strategic pe hol ne informa ca bugetul pentru mancare al unui bolnav intr-o zi este de sapte lei dar n-am reusit sa aflu cum poate cineva gati o mancare fara nici un fel de gust pe care nu cred ca o poate inghiti nici macar un caine de pe strada decat daca nu cumva firma de catering care are contract cu spitalul a angajat din greseala in locul bucatarului vreo persoana care n-are nici o legatura cu bucataria.
 Acelasi spital in trecut avea o bucatarie proprie in care se gatea foarte bine dar odata cu descentralizarea si trecerea spitalului in subordine Primariei capitalei bucataria a fost desfiintata, fiindu-le impus un contract cu o asemenea firma de catering.care desi livra o mancare inferioara calitativ celei gatite in fosta bucatarie, nu era totusi atat de proasta ca cea livrata de actuala firma.
Si din pacate acesta firma nu are contract doar cu acest spital ci si cu multe altele din Bucuresti.
In aceste conditii nu pot sa nu ma intreb:
1. Cei ce au semnat contractul oare au gustat vreun fel de mancare pregatit de aceasta firma?!
2. Cei internati pentru a se trata, la externare nu cumva pleaca mai bolnavi decat la internare atat timp cat in aceasta perioada organismul nu primeste nutrientii necesari pentru o buna functionare din alimentatie?!
3.Oare de ce se prefera ca aceasta suma, destul de mica sa se arunce in fiecare zi caci asta se intampla, infirmierele aruncau zilnic saci plini de casolete cu mancare?!
4. Medicii de garda ce buget au pentru hrana caci intr-o zi a auzit-o pe angajata spitalului ce se ocupa de  relatia cu aceasta firma comandand pentru medicul de garda cascaval pane?!
  Cei ce detin aceste raspunsuri din pacate, sunt mult prea ocupati  cu bunastarea proprie pentru a mai avea timp sa se gandeasca si la bietii pacienti...

Orez cu ciuperci...
Fara ciuperci...
O salata din paste, trei feliute de castravete, cinci boabe de porumb si doua jumatati de maslina...fara nimic altceva, nici macar un strop de zeama de lamaie sau un praf de condiment...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu