miercuri, 28 ianuarie 2015

Vrancea, un tinut ,,,efervescent''

   Aproape in fiecare dimineata cand citesc presa online descopar ca a mai fost un cutremur daca nu chiar doua sau trei. Le-am pierdut cu totii sirul... si deja de cele mai multe ori nici nu le simtim, Slava Domnului!
Ne-am obisnuit se pare...
   Daca in urma cu cativa ani, atunci cand eram intrebata daca la noi se simt toate cutremurele, spuneam ca da, cele peste 4 grade, acum parca ni s-au defectat instrumentele interne de detectare.
Cand, in noiembrie, seismologii anuntau cel mai mare cutremur din ultimii ani de 5,7 grade, noi il crezusem mult mai mare. E clar ca nu mai stim sa ,,masuram'' acest dans, parca ritualic al pamantului.
Ce sa facem daca ne-am nascut si traim intr-o zona efervescenta?
   Sotul meu pala la cutremurul mai sus mentionat din noiembrie, nu stia cum e un cutremur. De atunci la orice vibratie simtita ma intreaba ,,e cutremur?''.
In zona in care s-a nascut si a trait el pana in urma cu doi ani pamantul e mult mai linistit, ca si locuitorii lui de altfel.
Noi vrancenii suntem mai agitati, mereu in viteza. Nu-mi dau seama daca pamantul ne-a modelat (dupa atatea cutremure!) sa fim asa sau temperamentul nostru efervescent l-a determinat pe el sa se agite mai mult decat in alte zone.
Poate a tot ascultat si simtit horele moldovenilor si incearca si el sa se sincronizeze cu cei cel populeaza.
   Ar trebui, probabil, sa ascultam doar balade si poate in felul acesta va adormi si pamantul , ne mai fiind nevoie sa ne temem de marele cutremur care este anuntat de diversi prezicatori.
Pana atunci... va recomand sa urmariti campania Nu tremur la cutremur !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu